vragen over vr?

Wij van EPIC VR snappen dat je veel vragen hebt over virtual reality. Veiligheidsvragen, gebruikersvragen en wat de mogelijkheden zijn voor jouw school of bedrijf. Deze proberen we onderstaand te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem via onderstaande button contact met ons op!

veelgestelde vr vragen

De letterlijke vertaling virtuele realiteit zegt het al een klein beetje. VR is een computertechniek die zorgt dat je in een compleet andere werkelijkheid bent. Door middel van een beeldscherm aan de binnenkant van de VR bril kun je 360 graden om je heen kijken en lopen. Door de camera’s aan de buitenkant kan de VR bril zelfs je handbewegingen volgen. Klinkt super vet toch? Boek nu en ervaar het zelf!

Voor mensen die voor het eerst VR spelen kan het invloed hebben op de zintuigen. VR geeft je namelijk echt het gevoel dat je in een heel andere omgeving bent dan dat je daadwerkelijk bent. Dat is natuurlijk heel gaaf maar kan soms wat overweldigend zijn. EPIC VR houdt hier rekening mee door mensen die voor het eerst kennis maken met VR rustige spellen te laten spelen.

Ja, met VR kun je voldoende afstand houden van elkaar tijdens single- en multiplayer games. Daarnaast zorgt EPIC VR voor desinfecterende doekjes om de VR bril mee schoon te kunnen maken. Daarnaast maken we gebruik van hygiënemaskers die je op kan doen voordat je de VR bril opzet.

Dat is een moeilijk vraag, dit is voor iedereen natuurlijk anders! Maar wij van EPIC VR hebben wel een eigen voorkeur. Hier kun je lezen wat wij de beste singleplayer games, multiplayer games en escape room games vinden in VR. Meer weten over EPIC VR, onze top 3 games of ontwikkelingen op VR gebied? Lees hier alles!

EPIC VR verhuurt VR brillen vanaf 12 jaar. Jonger doen we liever niet omdat jonge kinderen nog vol in ontwikkeling zijn van hun eigen zintuigen en dit niet willen verstoren door het gebruik van VR. Daarnaast kan VR op het begin een spannende ervaring zijn voor jonge gebruikers.

VR is geschikt als schooluitje of klassenuitje. We hanteren het liefst een minimale leeftijd van 12 jaar om zodoende iedereen een fijne en veilige ervaring te geven. EPIC VR komt naar jouw school om iedereen een op maat gemaakte epische VR ervaring te bezorgen.

Ja dat kan! Epic VR zorgt ervoor dat er op verschillende manieren gestreamd wordt wat er op de VR bril wordt gespeeld. Op een telefoon of tablet of helemaal groot op een groot beeldscherm!

Dat verschilt per game. Je kunt singleplayers spelen die je ook tegelijk tegen elkaar kan spelen, zoals Beatsaber. Maar er zijn ook games die je met 4 of meer personen tegelijk kan spelen in één ruimte zoals Cops vs. Robbers. De mogelijkheden zijn eindeloos en aan te passen voor elke situatie!

Nee, dat wordt niet aangeraden. VR kan best heftig zijn en uren achter elkaar spelen is best wel pittig. Af en toe even bijkomen en kijken hoe je vrienden het er vanaf brengen in hetzelfde spel is naast een kleine noodzaak ook heel leuk!

Daar zijn drie mogelijkheden voor. De bril kan opgestuurd worden, je kunt de bril op locatie ophalen of je huurt inclusief begeleiding, dan komen we de brillen brengen.

Ja, virtual reality is veilig om te spelen. Maar voordat je gaat spelen zijn er een aantal veiligheidsmaatregelen die je moet toepassen. Dit om voor jou en je omgeving een veilige spelomgeving te creëren. Lees hier meer over maatregelen die je kunt nemen.

Nee, in essentie is virtaul reality niet eng. Wat het wel kan zijn is dat sommige mensen overdonderd worden door de levensechte omgevingen waar je in bevind of de invloed die het heeft op je zintuigen. Zorg dus altijd dat je rustig went aan de omgeving, het spel, het geluid en de bewegingen. Dat maakt je VR ervaring episch!

Ja, wanneer je EPIC VR boekt op jouw locatie verzorgen wij altijd professionele begeleiding. Dit om alles op- en af te bouwen en iedereen de beste virtual reality ervaring te bieden. Alleen wanneer je VR voor thuis huurt is er geen begeleiding bij maar wel een volledige handleiding en een telefoonnummer die je kunt bellen bij eventuele technische problemen.

Virtual reality is een super origineel idee om te boeken voor een feestje. Wij komen naar jouw (feest)locatie om alles op te zetten en te begeleiden. Vrijgezellenfeest, kinderfeestje of bedrijfsfeest, VR is overal een leuke toevoeging!

bij EPIC VR kun je een VR bril al huren vanaf 3 uur tot aan een week lang voor jouw beurs of event. Neemt contact met ons op om je wensen te bespreken en we maken een pakket op maat!

bij EPIC VR huur je al een bril vanaf 75,- euro. Voor meerdere brillen en meerdere dagdelen/dagen en professionele begeleiding is er een meerprijs. Afhankelijk van je wensen maken we in overleg een offerte op maat.

Jazeker, EPIC VR werkt samen met YourNextEvent. Een evenementenbureau die allerlei activiteiten organiseert zoals; Bumpervoetbal, Lasergamen op locatie of archery tag. Combineer dit met VR en maak je dag compleet!

De meeste spellen zijn in het Engels maar goed te volgen voor iedereen. Daarnaast is er vaak een tutorial waarbij je alles eerst even kunt oefenen voordat je echt begint met spelen. Super easy dus! Daarnaast is er altijd een begeleider bij die je eventueel op weg kan helpen of wat tips kan geven.

Nee, EPIC VR verzorgt geen eten of drinken op locatie. Wat we wel hebben is een echte VR diploma wanneer kinderen succesvol de VR ervaring hebben doorlopen tijdens hun kinderfeestje of klassenuitje!

Ja, dat kan wanneer mogelijk. Virtual reality is heel leuk en dus populair dus het wordt veel verhuurt. Neem even contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Open chat
1
Hulp nodig?
EPIC VR
Hi,
Kan ik je helpen?